خواص زردآلو برای سلامتی و درمان
زردآلو یکی از میوههای تابستانی است که هم به عنوان میوه به صورت خام قابل استفاده است هم میتوانید با آن مربای زردآلو تهیه کنید و هم با مارمالاد آن کیکهای جذابی بپزید.
زردالو یک میوه خوشمزه و محبوب است که دارای خواص سلامتی متعددی است. در مقاله زیر به برخی از خواص سلامتی زردالو اشاره میکنیم:
ارزش غذایی زردآلو
یک زردآلو خام (35 گرم) 17 کالری، 0.5 گرم پروتئین، 3.9 گرم کربوهیدرات و 0.1 گرم چربی دارد. زرد آلو منبع خوبی از پتاسیم، ویتامین A و فسفر است. اطلاعات تغذیه کامل زردآلو به شرح زیر هستند:
- کالری: ۱۷
- چربی: ۰.۱ گرم
- سدیم: ۰.۴ میلیگرم
- کربوهیدرات: ۳.۹ گرم
- فیبر: ۰.۷ گرم
- شکر: ۳.۲ گرم
- پروتئین: ۰.۵ گرم
- پتاسیم: ۹۰.۶ میلی گرم
- ویتامین A: 6 میکروگرم
- فسفر: ۸.۱ میلی گرم
خواص زردآلو برای سلامتی و درمان
1. آنتیاکسیدانها: زردالو حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است که به مبارزه با آزاد رادیکالها کمک میکنند. آزاد رادیکالها میتوانند آسیب به سلولها و بافتهای بدن برسانند و باعث بروز بیماریهای مختلف مانند سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی شوند.
2. ویتامین C: زردالو دارای مقدار قابل توجهی ویتامین C است که یک آنتیاکسیدان قوی است و نقش مهمی در افزایش سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامتی پوست دارد. ویتامین C همچنین در جذب آهن غیر همرس استفاده میشود.
3. فیبر: زردالو دارای مقدار زیادی فیبر است که میتواند به بهبود عملکرد گوارش کمک کند و مشکلات مانند یبوست را کاهش دهد. همچنین، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر میتواند ریسک بروز بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت را کاهش دهد.
4. پتاسیم: زردالو دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم است که به حفظ سلامت قلب و عروق کمک میکند. پتاسیم نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد و میتواند از بروز بیماریهای قلبی مانند فشار خون بالا و سکته قلبی جلوگیری کند.
5. آنتیالترناتیو: برخلاف برخی از میوهها که بعد از برداشت به سرعت خراب میشوند، زردالوها میتوانند برای مدت زمان طولانیتری در دمای اتاق نگهداری شوند. این ویژگی آنها را به یک منبع غنی از ویتامینها و مواد مغذی میکند.
6.نقش موثری در بهبود بینایی دارد:
مصرف منظم زردآلو به کم شدن خطر کاهش بینایی مرتبط است. اما مهمتر از آن، زردآلو سرشار از کاروتنوئیدها و زانتوفیلهاست، مواد مغذی که محققان معتقدند میتوانند از بیماریهای بینایی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنندو همچنین حاوی ویتامین A است که یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای چشم هستند.
7- زردآلو از آسیب کبد جلوگیری میکند: زردآلو میتواند از آسیب کبدی محافظت کند و علائم بیماری کبد چرب (انباشته شدن چربی در کبد) را کاهش دهد. جالبتر اینکه زردآلوهای ارگانیک در تقویت بازسازی کبد هم موثر هستند. پس برای بهره بردن از خواص زردآلو حتما میوه تازه آن را استفاده کنید.
آیا زردآلو مضر است؟
مصرف زردآلو در حالت متعادل هیچ ضرری ندارد و می توانید از خواص این میوه بی نظیر نهایت استفاده را ببرید. اما شاید شنیده باشید که خوردن دانه زردآلو به مقدار زیاد توصیه نمی شود. علت این مشکل وجود ترکیبی به نام آمیگدالین است که پس از مصرف به سم سیانید تبدیل می شود. این ترکیب می تواند عوارض ناخوشایند زیادی ایجاد کند و حتی باعث مسمومیت شود.
از عوارض مصرف دانه زردآلو می توان به عصبی بودن، بی حالی، حالت تهوع، سردرد، تشنگی، تب، درد مفاصل، درد عضلانی و حتی کاهش فشار خون اشاره کرد. خوردن این دانه حتی در موارد مسمومیت شدید می تواند باعث مرگ شود. بنابراین بهتر است از خوردن هسته این میوه خودداری کنید. اگر به دلایلی تصمیم به مصرف غلات دارید، نمی توانید بیش از 0.37 گرم در روز بخورید. البته این مقدار برای بزرگسالان در نظر گرفته شده و معادل خوردن 1 تا 2 دانه ریز است. در مورد کودکان نیز خوردن به همان مقدار مجاز نخواهد بود.
همچنین، اگرچه زردآلو حتی قند کمتری نسبت به توت دارد و میوهای سالم برای دیابتیها محسوب میشود، اما خوب است بدانید که زردآلو خشک بیشتر از زردآلو تازه قند دارد. به همین دلیل اگر دیابت دارید بهتر است زردآلو تازه مصرف کنید.
کلام آخر
فواید و خواص زردآلو بسیار زیادی است، به طوری که با نوش جان کردن این میوه میتوان کلسیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین A، آهن و ویتامین C را جذب بدن کرد. یک فنجان هسته زرد آلو 323 کالری و مصرف 3 عدد زرد آلو ، فقط 50 کالری انرژی به بدن شما وارد میکند.